Calamiteiten protocol

Extreme temperaturen

Hondenuitlaatservice Op Maat zorgt ten alle tijden dat er voldoende bescherming is voor de honden om oververhitting of onderkoeling tegen te gaan.  

Vanaf 25 graden
- Wordt er alleen tot 12 uur gewandeld, er worden dan alleen maximaal 30 minuten met ze gewandeld/denkwerk gedaan

Vanaf 30 graden
- Wordt er in overleg besproken of de privéwandeling door kan gaan. Indien een wandeling gewenst is, wordt er alleen tot 12 uur gewandeld, maximaal 30 minuten

Sneeuw/ijzel

Bij sneeuwval en ijzel wordt er alleen in overleg gewandeld! Bij extreme sneeuwval of ijzel kan de wandeling gecanceld worden!

Bij extreme kou wordt er wel gewandeld. Wel kan Hondenuitlaatservice Op Maat vragen aan de eigenaar om een passend dekje/jasje om te doen bij de hond.

Bijtincident

Bij een bijtincident worden de betrokken honden/mensen in eerste instantie geïsoleerd en nagekeken op verwondingen, wanneer noodzakelijk rijd ik direct door naar een beschikbare dierenarts.Ik stel de betrokken eigenaren zo spoedig mogelijk op de hoogte van het incident en overleggen enkel indien mogelijk alvorens naar een Dierenarts te rijden. 

 

Verwonding of ongemak

Doordat Hondenuitlaatservice Op Maat de hond dagelijks of wekelijks ziet, vallen verandering in gedrag maar ook in lichaamshouding op. Hondenuitlaatservice Op Maat houdt de eigenaar hiervan op de hoogte. Hondenuitlaatservice biedt hierbij graag een adviserende rol

Hondenuitlaatservice Op Maat is in het bezit van een EHBO-koffer en een honden EHBO certificaat. Dit wordt jaarlijks herhaalt. De eigenaar wordt ten alle tijden op de hoogte gesteld van het incident.

 

Vermissing

Doordat Hondenuitlaatservice Op Maat alleen aangelijnd loopt met de hond, is de kans op vermissing klein. Toch kan het altijd voor komen dat een hond zich los trekt. Hondenuitlaatservice Op Maat heeft daarom een eigen penning die aan de halsband/tuig van hond wordt geklikt tijdens de wandeling. Hondenuitlaatservice Op Maat zorgt daarbij voor passende lijnen, aangepast aan het formaat van de hond. Mocht het toch voor komen dat de hond vermist raakt, neemt Hondenuitlaatservice direct contact op met de eigenaar. In overleg kan er een instantie van buitenaf worden gevraagd te helpen bij de zoektocht.